C-voucher: cirkulær økonomi

October 21, 2018

C-VOUCHER åbner for ansøgninger: Få støtte til at omstille din virksomhed til cirkulær økonomi

22/10/2018

Er din virksomhed en SMV fra fremstillings-, fødevare-, sundheds- eller tekstilindustrien eller den maritime sektor? Og har I en idé til, hvordan jeres forretning eller produktion kan tilpasses i en mere bæredygtig retning?

Så er der mulighed for at blive en del af projektet C-Voucher og få den nødvendige støtte til at implementere cirkulære forretningsmodeller i din virksomhed.

Det EU-støttede projekt C-Voucher, som Green Ship of the Future er partner i, har således åbnet sin første ansøgningsrunde.

I C-Voucher er det muligt at få en voucher, en kupon, på op mod 60.000 euro (knap 450.000 kr.) til at finansiere vidensmæssig og teknologisk hjælp til at omstille virksomheden til cirkulær økonomi.

Det kan være hjælp til at justere forretningsmodel, forsyningskæde eller produktdesign, så det f.eks. i højere grad kan betale sig at bruge og genbruge materialer og restprodukter i ens produktion.

En ny måde at skabe en forretningsmodel
Bæredygtighed og cirkulær økonomi er ikke i tilstrækkelig grad en implementeret del af danske SMV’ers forretningsmodeller. Med den rette introduktion, sparring og ikke mindst vejledning, så er det et emne, de fleste virksomheder vil kunne udnytte til virksomhedsudvikling.

Ud af alle ansøgere til C-Voucher bliver 12 virksomheder udvalgt til en tre dage lang workshop. Her skal virksomhederne videreudvikle deres idéer til cirkulære løsninger og konkretisere, hvordan nye teknologier og designtænkning kan bruges i udviklingen af løsningerne.

Af de 12 virksomheder udvælges seks, som bliver en del af et ni måneder langt Circularity Programme. Her får virksomhederne blandt andet adgang til teknisk ekspertise og én-til-én-vejledning i form af en “Designer-in-Residence”, som hjælper virksomheden med at føre idéen til den nye, cirkulære forretningsmodel ud i livet.

Senere i projektet skal de løsninger, som udvikles i denne fase, udbredes og implementeres i andre SMV’er i Europa.

Du ansøger om at blive en del af C-Voucher via c-voucher.com

Ansøgningsfristen er 30. november 2018